האם להכריח ילד להתפלל

שאלה:

יש ויכוח ביני לבין בעלי האם להכריח ילד בן- 9-11 להתפלל. בעלי טוען שצריך להכריח ושהוא יבין שזה חלק מהחובות שלו. אני טוענת שצריך להזכיר לו פעם אחת ולא לעקוב אחריו ולהכריח כי זה רק יגרום לו שנאה לכך .
רציתי לדעת מה דעת גדולי ישראל על כך?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לא זכור לי כרגע סיפורים של גדולי ישראל בנושא. אבל זה נראה לי פשוט וברור שמלהכריח לא יצא דבר טוב. ויתכן שהסיבה שהיום הוא לא רוצה ללכת, שהוא חש את מבטו של אביו… ויתכן שממבט זה הוא חושש גם בבית הכנסת לכן הוא מעדיף שלא להתמודד איתו. בכל אופן לטעמי בשלב זה, ודאי שהצדק איתך ודי בלהזכיר לו פעם אחת להתפלל ודיינו. בעז"ה הוא עוד יתבגר ויגדל יהיה בחור ירא שמים לתפארת המשפחה!