אורז שמתבשל ע"י אדים – בישולי עכו"ם

שאלה:

מה לגבי "אורז" שמבושל ע"י אֵדִים ע"י גוי, האם זה נכלל.בישול עכו"ם,או אפשר לאכול לכתחילה,אשמח לקבל תשובה…

תשובה:

שלום וברכה

בדרכי תשובה סי’ קיד ס”ק טז הביא מחלוקת גדולה בענין זה בין הפוסקים, אם בישול באדים דינו כבישול על האש לענין איסור בישולי גויים, הנדון שם היה לגבי הכנת סוכר באופן זה, ורבים החמירו משום שסברו שאין חילוק בין אדים לבישול על ידי עישון, ששניהם הם בעצם דברים היוצאים מהאש ולא האש עצמה, ועוד האריכו בזה אם לדמות להל’ שבת ששם בישול בתולדות האור אסור כמו באור עצמן, ולכן כיון שיש בזה מחלוקת גדולה ראוי להחמיר לכאורה לדון זאת כמו בישולי גויים לכל דבר.

מקורות:

ראה עוד כאן נדון דומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב יש לי גם שאלות בנושא
    אני מבינה שיש מחלוקת ולכתחילה עדיף להחמיר אבל
    1 בדיעבד אפשר להקל?
    2 האם יש הבדל בין שיטות שונות של בישול אדים או לא?
    3 אם הסיר מים שעליו מונח כלי שני עם אוכל מתבשל על כירה חשמלית, האם אפשר לצרף להקל שזה גם חשמל וגם אדים ? ( כי אני קראתי שבבישול גוים יש כאלו שמקלים אם זה חשמל ולא אש)
    תודה רבה