מרחק פתיחת שער בחצר נמוכה בין השכנים

שאלה:

כבוד הרב. שאלתי היא האם יש מרחק בהלכה לפתיחת שער חצר/גינה בסמוך לגדר הפרדה בין החצרות, שנועדה להוות היזק ראייה בין השכן?
החצרות ביני לבין השכן נמוך מגובה הכביש. לכן עם פתיחת השער בגובה הכביש,הנועד לבניית בוא למדרגות חיצוניות, יוצר מצב שילד קטן יכול לראות כל מה שקורה בחצרי, ז"א ביטול גדר הפרדה מהיזק ראייה.

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שהשכן רוצה לפתוח שער בגדר הסמוך לרה"ר, ויגרום להיזק ראיה של העוברים ושבים שיוכלו להביט לתוך החצר שלך. והתשובה: לא ברור שיש טענת היזק ראיה לחצר של זמנינו כיון שלא עושים תשמישים ביתיים. ומבלי להיכנס לנושא זה, אם הכותל נבנה מראש כדי לסתום היזק ראיה, והכותל הינו רכוש משותף, יכול דייר האחד למנוע שלא יגעו ברכוש המשותף כאשר יסובב לו צער.

בהצלחה.