השמירה על כבוד הרב בבית הכנסת

שאלה:

אישה גויה שמנקה בית הכנסת יותר 10 שנים וכעת החליט רב בית הכנסת לשחררה. מה הדין

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לנקות את בית הכנסת על ידי גויה, אני מניח שלרב יש טענות כאלו ואחרות על תיפקודה, או שיש לו פתרון טוב יותר וזול יותר לבית הכנסת. זכויותיה הממוניות ובכלל בודאי באו לשיקול אצל הרב, תדבר איתו בכבוד ובודאי יספר לך, בכל מקרה ניהול בית הכנסת באופן טבעי נעשה על ידי הרב בשיתוף עם הגבאים, ויש לנהוג בו בכל גדרי כבוד התורה המבוארים בשלחן ערוך.

אם יש לעובדת טענה כל שהיא ודאי הדבר יטופל כדין.

ערב טוב ומבורך.