האם אישה שאין לה ילדים יכולה להתחתן עם אדם שאין לו סיכוי לילדים

שאלה:

האם מותר לגבר שאינו יכול להביא ילדים לעולם עם אשה אשר יכולה כאשר שניהם מוכנים לזה?

תשובה:

שלום רב,

מותר. כך מבואר ברמב"ם פרק כ"א מאיסורי ביאה הלכה כו שמותר לאישה להחליט שלא להתחתן כלל או להינשא לסריס משום שאינה מצווה בפריה ורביה. אמנם היא מצוות במצווה של "שבת" לדעת הרבה פוסקים, ראה שו"ע סי' א' ובבית שמואל. וראה שם שכתוב על אדם שקיים פריה ורביה עדיין יש לו מצווה לשאת אישה בת בנים. (אם כי ודאי שלא כופין על זה ואינה כמו פו"ר. ראה שם באוצר הפוסקים. מ"מ באישה רואים ברמב"ם שלא אומרים זאת כלל. וראה בשו"ת דובב משרים ח"א סי' עז שעמד על כך מדוע באישה לא אומרים שעדיף לה לשאת אדם שיכול ללדת משום מצווה זו. ומ"מ דברי הרמב"ם ברורים.