בישול גויים / אמא גויה שמבקרת את ביתה הגיורת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשתי עשתה גיור ואמה בא לבקר כמה ימים בבית. ברצוננו לדעת איך להתנהג לגבי בשול גויים… האם היא מקבלת שכר ממנו (שהיא תהיה כעובדת) היא תוכלי לבשל לנו ולעצמה?
ומה לעשות עם כלים שהיא מבשלת בהם?

תשובה:

שלום וברכה,

גם נטילת שכר אינה מועילה, אסור לאכול תבשיל שגוי מבשל, אלא אם כן: למנהג בני אשכנז היהודי הדליק את האש, ולמנהג בני ספרד גם זה לא מספיק אלא צריך שיניח את הסיר או ישתתף בבישול עצמו. כלים שהיא מבשלת בהם אסורים בשימוש וטעונים הגעלה, כיון שנבלע בהם טעם של מאכלות אסורות, גם בישולי גוי זה מאכלות אסורות.

מקורות:

בשו”ע בסי’ קיג סעי’ טז הביא מחלוקת אם כלי שבישל בהם גוי נאסרים ולהלכה הכריע בזה השו”ע לחומרא, ולכן הכלים באלו אכן אסורים. בדיעבד גדול שחייבים לאכול וכו’, אם הכלים אינם בני יומם וסתם כלים אינן בני יומם, המיקל לסמוך ולאכול כדי שלא לגרום לפירוד ומחלוקת יש לו על מה לסמוך, בצירוף דעת המקילים הנ”ל, אבל ברור שאין להקל סתם, ויש לנהוג בעדינות בלי שהיא תשים לב להפריד בין הכלים ולהגעיל כל מה שבישלה בו – לאחר שתשוב לביתה.