נטילת ידיים בספל עם ידית שבורה

שאלה:

האם מותר ליטול ידיים לאכילת לחם בספל שהידית שלה שבורה?
אני נמצאת במקום לימודים, בו אין לי ספל שלמה.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכלי עצמו שלם ורק הידית שבורה – אין בעיה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קנט ס"ק יב שכלי שבור, אף שהוא ראוי לשימוש נחלקו הדעות אם יש לו חשיבות כלי וניתן ליטול בו ידים. וכתבו הפוסקים שנדון זה הוא גם כאשר השבר הוא בידית וכדומה. ראה שו"ע הרב שם סעי' יא. אלא שכתבו שמה שמצוי בנטלות שלנו ששבר הידית אינו מונע כלום בשימוש, ומצוי שנשבר וממשיכים להשתמש, ודאי יש לזה חשיבות כלי, ראה בית ברוך על החיי אדם כלל לז סק"ל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כלי סדוק זה בעיה גם באופן הזה [בשונה מנקב] כיון שסדק עשוי להתפשט כלפי מטה, כמבואר במשנה ברורה שם ס"ק יא, ולכן יש להחליף את הספל, אולי תתרמי לביה"ס ספל… זה עולה שלושה שקלים..