דיווח לרשויות בגלל נזק

שאלה:

שכן הפך את המחסן שמתחת לחלון שלי למשרד, והוא מפריע לי לישון. ניסיתי לבקש שיתחשב, וגם בני דיבר איתו. אני אישה קצת מבוגרת ולא מאה אחוז בריאה, ומאוד קשה לי כשהוא מעיר אותי משינה.
האם מותר להודיע בעיריה שהוא עבר על החוק עם המשרד, כדי שאקבל שוב את השקט שלי?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

גם כאשר הצדק איתך אין למהר לפנות לרשויות ולסבך אותו. פעמים רבות מסרב השכן מחמת שבטוח שהצדק איתו. ועל כן ראוי שקודם כל תתבעי אותו לב"ד [או שתשלחי את בנך שיתבע את זכותך], וב"ד יחליטו עם מי הצדק, ואם צריך להסתלק. במקרה והשכן יסרב להתדיין על כך יתנו לך ביה"ד רשות לפנות לרשויות.

בהצלחה.