חשיבות איפור לאשה

שאלה:

רב אחד אמר לי שבכלל לא צריך להתייפות ולא צריך לעשות ניתוחים פלסטיים ולא צריך לעשות יישור שיניים כי ה' ברא ככה את האדם והוא צריך להיות גאה במה שהק נתן לו וזה ממש לא נכון כי יש לי חברה שהיא כבר בת 30 והיא מאוד צדיקה ומוכערת מאוד מאוד היא עם שיניים עקומות ולא מטופחת בכלל ולא מתאפרת ולא כלום והיא לא התחתנה זה מראה שכן ציך להתייפות

תשובה:

אני גם סבור שאותו רב אינו מדייק. ידועים דברי הגמרא במסכת מועד קטן שאפילו אשה זקנה מותר לה להתאפר בחול המועד כיון שזהו צורך המועד, וכלשון הגמרא שם בתרגום חופשי, שאשה אפילו על פתח הקבר – בימי זקנה, האיפור חשוב לה. איפור לאשה הוא כמו אוכל לאיש, זה צורך שנובע מהאישיות שלה ואסור לאדם להכניע את צרכיו הבסיסיים זה לא טבעי ומונע את שמחת החיים. כמובן הכל צריך להיות בגבול הטעם הטוב מבחינת העיסוק והחשיבות שנותנים לענין, ועל כולנה הכל צריך להיות לפי כללי הצניעות.