ביטוח האם מכסה רק כשהרכב תקין

שאלה:

שלום רב

רכבי מבוטח בחברת ביטוח
אך יש בו מקצת בעיות כעת:
1. הספידומטר (מד הקמ"ש) התקלקל ואינו עובד
3. הרכב אינו עובר מהילוך שלישי לרביעי זאת אומרת שאפשר לנסוע עד מהירות 80-90 ולא יותר
כמדומה לי שבביטוח כתוב שהוא מבטח בתנאי שהרכב תקין
(האם הרב יודע שאכן זה נכון ויש את תנאי זה?)
האם כעת הרכב שלי מוגדר תקין או לא ??
הביטוח יכסה לי ח"ו אן יקרה משהו או לא ?

בתודה
אלי

תשובה:

שלום וברכה,

חובת הביטוח לשלם למבוטח, הינה לפי התנאים שמופיעים החוזה. ועל כן יש לברר אצל חברת הביטוח האם הרכב צריך להיות תקין, והאם קלקולים מסויימים מפקיעים את זכויות המבוטח.

אתה יכול לגשת ולשאול את חברת הביטוח, ואתה יכול גם לשלוח חבר שיברר את התנאים בצורה אנונימית.

בהצלחה.