קריאה מספר תורה בלי מנין

שאלה:

כבוד הרבנים שליט״א
שלום וברכה
הוצאת ס״ת (בשבת) במקום שאין מנין (חו״ל) כמובן בלא ברכות (שלא תשתכח תורה מישראל), מה הדין?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי’ רפה ס”ק ב כתב שיש להדר לקרוא שנים מקרא מתוך ספר תורה [מי שבקי בטעמים] ממילא נראה שמותר גם ללמוד מתוך ספר התורה ולא רק לקרוא בו בחיוב. אולם במחזיק ברכה שם ס”ק ב סייג זאת למי שיש לו ספר תורה פרטי בבית, אבל בספר תורה של ציבור יש להמנע. וראה תשובות והנהגות ח”ד סי’ עג שלא כל מי שרוצה ליטול את השם יבוא ויטול, אלא רק מי שמופלג בחסידות או שהוא עושה זאת כדי שאגב כן יבדוק את הספר מפסול וכדומה. ומכל מקום אין בכך איסור, וכאשר זה נעשה בדרך כבוד כדי לשמוע את פרשת השבוע, ודאי יש להתיר.

כמובן מאוד כדאי אם אפשר לפחות בשבת להיות במקום שיש בו מנין ולהרויח קדיש וקדושה ותפילה בציבור.