שימוש בחשמל של חברת חשמל בשבת

שאלה:

אני משתמש בחשמל של חברת חשמל בשבת כי אין לנו גנרטור.
האם יש הגבלות כלשהם לגבי השימוש ?
ומה הדין לגבי טיול בערב שבת (שמרגיש צורך=הרגל) שברחוב החשמל מגיע מחברת חשמל ?
האם מותר להשתמש במוצאי שבת בחשמל של חברת חשמל שנעשה ביום שבת ?
אודה מאוד לרב אם יענה לי לפי מנהג תימן.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

קודם שנכנס לעצם הענין, אכן יש הבדל בין סוגי השימושים השונים, שכן עיקר האיסור לדעת האוסרים בכך הוא ההנאה ממעשה שבת, ולכן אם הדבר אינו מוגדר כהנאה יש להקל. למשל, שמירת טריות המוצרים במקרר, יש שנקטו שאינה הנאה אלא מניעת נזק בלבד. שימוש באור בזמן שיש אור מבחוץ, באופן שאין בו צורך אינו הנאה, אבל לקרוא במקום חשוך זה כבר יותר שאלה כמובן. לכן הליכה ברחוב אין בה בעיה.

על עצם הענין ראה מה שכתבתי כאן בהרחבה.

אין כאן נושא של בני תימן, הבעיה הזו לא היתה קיימת שם…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1. לגבי הנאה מאור החשמל ברחוב האם מותר לאדם לטייל בליל שבת שמרגיש צורך ?
    2. לעניין הנאה ממעשה שבת
    האם מיד בצאת שבת יש היתר להשתמש בחשמל של חברת חשמל שאני מניח שנעשה בשבת ?