מוקצה מחמת חסרון כיס

שאלה:

1. מה ההבדל בין מוקצה מחמת חסרון כיס לבין מוקצה מחמת גופו לעניין טלטול בשבת?

2. איך כן יהיה אפשר לטלטל אותם?

תשובה:

אין הבדל, בשני האופנים אין כל אפשרות לטלטל בשבת, לשום צורך שהוא. החידוש של מוקצה מחמת חסרון כיס, שגם אם הוא כלי אין לו את ההקלות של כלי שמלאכתו לאיסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכל לפי הכללים הרגילים, יש מחלוקת כידוע בטלטול בגופו והמשנה ברורה מיקל [ברגל וכדומה] יש נושאים רבים, אבל אין הבדל בין מחמת חסרון כיס למחמת גופו בענין זה.