לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תמונות של צדיקים או של חיות?

שאלה:

שלום האם משנה עם שמים בגן תמונות של חיות לבין צדיקים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה סיפור ידוע מהחזון איש, אינני יודע מקורו, אבל יש בו רעיון מעניין. בזמנו נשאלה שאלה דומני מרמת גן, בקהילה מאוד קטנה של דתיים שלא היתה להם יכולת לפתוח גן לבד, זה לא היה מאושר ולא היה כסף לגן פרטי לילדים בודדים, והם נאלצו לפתוח גן מעורב עם ילדים מבתים חילוניים לגמרי, ובא לשאול את החזון איש על מה להתעקש, האם על גננת שומרת מצוות או על תוכנית הלימודים. אמר להם החזון איש, כך לפי הסיפור, שלא כל כך משנה הגננת… בסך הכל מה מספרים בגן, על התנהגות טובה וכו', זה בסדר… פרשת שבוע שישמעו שנה הבאה… על מה כן להתעקש, לומר שאת הקישוט של הגן הם רוצים לעשות! לדעתו, מה שהילדים רואים כל הזמן מול העינים זה משפיע בתת מודע לתוך הנשמה! ולכן יתלו תמונות של צדיקים, ויקשטו לפי החגים והמצוות הכל כמו גן חרדי, ואז גם אם הגננת לא תהיה שומרת מצוות זה לא נורא כל כך.

אינני יודע אם הסיפור מדוייק בכל אופן יש בו קו חדשני… אבל הרעיון ודאי נכון.

רוב נחת!