לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מותר ללמוד קבלה?

שאלה:

ולמה אסור ללמוד קבלה? זה דווקא מאוד מעניין אותי. גם בשבתות שאני הולכת לבית כנסת כשיש קריאת התורה אז אני קוראת בלב את כל מה שכתוב ברש"י וזה באמת מעניין אותי

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לקבלה יש שתי נקודות: ראשית האיסור, והוא מתייחס גם למי שלומד תורת אמת וברצינות, אבל אינו ראוי לכך, שהוא עלול חלילה להגיע להגשמה. כלומר, הקבלה עוסקת בדרך ירידת השפע לעולם וכו' ואדם שאינו מורגל במופשט ולא חד אצלו מספיק היות בורא העולם אור פשוט ללא שום גבולות ופיזיקה, עלולה להצטייר לו תמונה מסוימת בלב, וזו כבר כפירה "לא תעשה לך פסל וכל תמונה" כפי שהמליץ על כך בס' שומר אמונים הקדמון. מלבד זאת, כיון שמדובר בתורת הסוד שמגלה טפח ומכסה אלפיים אמה, עלולים בקלות להשתבש בהבנה, וכל שיבוש בהבנה הוא שוב טעות בעיקרי האמונה.

אבל על כולנה, מה לומדים וממי לומדים… הענין בזה פרוץ לגמרי, אנשים כפרניים לגמרי מעבירים חוגים וקורסים ב"קבלה", ומלמדים שם שטויות וסילופים ומערבים בדבריהם עבודה זרה מהמזרח הרחוק ועוד שטויות שבדו מליבם הקודח, ומיותר להאריך בנזק שיש בענין זה. כמו כן יש אנשים פשטניים שגורסים מילים וחושבים שמבינים ושנים חיים בשקר הזה.

ללמוד רש"י על הפרשה זה הדבר הנפלא ביותר ששייך, המשיכי עם זה וקובץ על יד ירבה!!!