גיור לחומרא בלי הטפת ברית?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מעשה בבחור א' שהתגייר ע"י רבני אורטודוקס בדרום אמריקה וכשמצא שלא התקבל גיור שם, שלא ידע על זה, עשה שוב בארץ. ודייני א"י לא הצריכוהו לעשות שוב פעם הטפת דם כבר שעשו בפעם א' ודנו אותו כספק גר, ועשה שוב פעם ע"י אבל לא הצריכוהו הטפה. והוא רוצב לדעת אם יש בעיה שלא הצריכוהו הטפה או כיון שפסק בית דין כך, וממוחים הם בכיור אין על מה לדאוג?

נשמח לקבל חות דעת

ברכה והצלחה

תשובה:

אני מניח שהרעיון הבסיסי היה פשוט: בעצם הגיור בדרום אמריקה אמור להועיל, אלא שבית הדין כאן בארץ אינו מכיר את הדיינים שם ורצה לוודא את קבלת המצוות שלו שנעשתה במלואה וכו', ולכן הצריכו לטבול ולקבל יהדות פעם נוספת בפניהם, ולענין המילה הסתמך על הגיור הראשון, שהרי ודאי מלו אותו לשם גיור, בזה אין כל ספק. וכשם שאם היו מבצעים רק את המילה בחו"ל ניתן היה להשלים את הליך הגיור בארץ, כך גם במקרה שלפנינו ואין מה לחשוש.

יום טוב.