עובד שעושה דברים אחרים על חשבון העבודה

שאלה:

שלום, הדיירת שלי צריכה להחליף את הצ'קים והיא כל הזמן עסוקה היא אמרה לי לבוא לעבודה שלה והיא צריכה לרשום על הצ'קים זה לוקח כמה דקות יש בזה בעיה שזה גזל זמן של עבודה? היא עובדת ברנואר חנות בגדים אולי בין זמן שאין כל כך לקוחות
ואני בא מרחוק בשביל לאסוף את הצ'קים
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן המוכרת עושה דברים על חשבון לקוחות אסור לה לעשות זאת. ואם אינו על חשבון המתנת לקוחות, אלא בזמנים שאין לקוחות, מותר.

אתה צריך לומר לה שתרשות את הצ'קים בזמן הראוי, ולא על חשבון זמן לקוחות.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלז סעיף כ:

מוזהר הפועל שלא יבטל מעט כאן ומעט כאן, אלא חייב לדקדק על עצמו בזמן, שהרי הקפידו על ברכה רביעית של ברכת המזון שלא יברך אותה; וכן חייב לעבוד בכל כחו, שהרי יעקב הצדיק אמר: כי בכל כחי עבדתי את אביכן (בראשית לא, ו); לפיכך נטל שכרו אף בעולם הזה, שנאמר: ויפרוץ האיש מאד מאד (בראשית ל, מג).