ספק חמץ שעבר עליו הפסח

שאלה:

שאלה: חברה בעבודה כיבדה אותי בבייגלה, האם מתור לי לאכול? (אני לא יודעת מה בנידון של חמץ שעבר עליו הפסח)

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' תמט ס"ק ה הביא מחלוקת בין הפוסקים אם ספק חמץ שעבר עליו הפסח מותר רק בהנאה או גם באכילה, ולהלכה נקט להקל בזה שמותר גם באכילה כשאר ספק דרבנן, אא"כ רוב החמץ הוא של יהודים שאינם עושים מכירת חמץ. נראה שלמעשה היום בריכוזים שיש דתיים רוב החמץ בחנויות נמכר לגוי, וכן ברשתות הגדולות ויש לסמוך להקל. במרכז תל אביב וכדומה נראה שיש להחמיר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין הבדל בין אם הספק הוא אם המוצר היה קיים בפסח או שהספק האם בפסח היה של גוי או של יהודי, זה אותו רעיון ממש.

  2. נכון, אבל לא הבנתי היכן יצא למע"כ שהמ"ב הכריע במחלוקת זו. הוא ציטט המחלוקת בלי הכרעה. ובסו"ד כתב שאם יש תליה שמסתמא לקולא יש להקל אבל בלא"ה אסור.