לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לברור שיער מהאוכל בשבת

שאלה:

שלום,
האם שיערה שנתקעה בתוך האוכל, מותר להוציאה בשבת או שזה מלאכת בורר?
אשמח למקור במשנה ברורה או בכל ספר אחר

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זה בורר גמור, כל ברירת פסולת מאוכל אסורה בשבת אלא לפי תנאי ההיתר הידועים – לקחת את האוכל מהפסולת ולא להיפך, ביד ולא בכלי ברירה, ולשימוש מידי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם תוכל בבקשה להסביר, כתוב שיט יז ס"ק סז, ובביאור הלכה, והשאלה, האם מה שנאמר לאיסור בורר, גם שייך באיסור זורה?

    שאם כן , הרי גם ע"י נשיפה יהיה אסור.

    האם יש חילוק בין ביניהם?

  2. נכון, אבל השאלה שלי היא מה החילוק בין מלאכת זורה למלאכת בורר, האם נאמר שכפי שאסור לברור את השיערה מתוך האוכל , כך גם אסור לנשוף בפה על השיערה בכדי לסלקה מהאוכל?

    והאם יש מקור לנשפוף על שיערה שנמצאת בתוך האוכל?