שאלה:
בעניין הכשרת כבד ולבבות, רציתי לדעת מה הפעולות שצריך לעשות כדי להכשיר את הבשר באכילה.
עד היום היינו קונים לבבות, ממליחים אותם ואח"כ מכניסים לשיפודים וישירות על המנגל (מבלי לפתוח את הלבבות), האם בסדר נהגנו ואם לא, מה נדרש כדי לעשות הכל כהלכה? תודה
תשובה:
שלום וברכה
על הכשרת כבד ראה כאן.
על הכשרת לבבות ראה כאן.
תודה רבה, קראתי את מה שנאמר לגבי הלבבות והחיוב גם לקרוע את הלב עצמו ושלא מספיק למלוח ולשים בשיפוד (כי יש צורך בפתיחתו בשביל הוצאת הדם בצלייה).
ז"א שמה שעשינו עד עכשיו לא היה בסדר וצריכים לשנות, הבנתי נכון ?
בהחלט יש לשנות. בהצלחה.
תודה רבה, כך ננהג מעכשיו
השאר תגובה