שעטנז

שאלה:

שלום כבוד הרב

בנאדם שלובש חליפה ומכנסיים שהם 100 אחוז צמר, ונזכר שלא בדק את זה משעטנז עדיין, והוא באמצע רשות הרבים ואין לו בגדים אחרים איתו, האם הוא צריך לפשוט את זה מיד? או שבדיעבד יכול להישאר עם זה כיון שזה רק ספק אולי יש שם שעטנז.

ועוד שאלה – האם מותר לסמוך על מה שהחברה אומרת שאין שעטנז בבגד? (החברה הם גויים ובשו"ע כתוב שלא לסמוך על הגוי בענין זה, אבל היום מייצרים בגדים במפעלים ותהליך הייצור שונה מפעם, והם גם יודעים שחנויות של יהודים לא יקנו שעטנז, ולכן אולי יש לומר שהם לא משקרים כשהם אומרים לבעל החנות שהבגדים שלהם אין בהם שעטנז).

תשובה:

אין לסמוך על גוי ויש חובה לבדוק, אבל כיון שהסבירות לשעטנז מאוד נמוכה, אין צורך לפשוט ברשות הרבים.