שם משפחה שייתכן שהוא כהן

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אני בן למשפחת קסלסי, חזרתי בתשובה לפני כ 17 שנים ומאז נוהג מנהג ישראל.
לאחרונה התוודעתי על ידי אחד הדודים שלי שמשפחת קסלסי היא משפחת כהונה במקור ושהדוד של אבא שלי תמיד שהיה אדם דתי תמיד ביקש לבדוק את העניין, אך אף אחד מהאחים לא לקח את זה על עצמו.
לי זה נודע רק בשבוע האחרון.
מה עלי לעשות בעניין?
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

למיטב הבנתי לא רק שהמשפחה לא הוחזקה ככהנים, דהיינו המשפחה שלכם לא הוחזקה ככהנים, אלא אף הוחזקו כישראלים. כלומר, אותו דוד – אח של אבא שכל השנים היה אדם דתי החזיק עצמו כישראל, וכך גם מן הסתם אביו. א"כ ברור שאתם ישראלים לכל דבר. העובדה שיתכן שיש קסלסי שהם כהנים, אינה משפיעה כלל על המשפחה שלכם.

הרבה הצלחה