קריאה בתורה מתוך ספר תיקון קוראים

שאלה:

האם מותר לחזן לקרוא בתורה מספר תורה כשלידו מונח ספר תיקון קוראים שמישהו מסמן לו מהספר והוא מסתכל כל כמה שניות לקרוא משם את הטעמים?

תשובה:

אין לעשות כן בשום אופן, מה שיקרה בסוף שחלק מהמילים הוא יקרא מתוך התיקון ולא מתוך הספר תורה וכך לא יצאו ידי חובה. זאת מלבד הסיוט המתמשך שתהווה קריאה זו עבור הציבור, זו טירחא דציבורא ואין כל טעם לעשות כך. יש להכין את הקריאה היטב, ואם אין בעל קורא ראוי בבית הכנסת לשכור תלמדי ישיבה וכדומה שיעשה זאת עם הכנה ראויה למען כבוד התורה וכבוד הציבור.