קידש אישה עם צ'ק של עצמו / כתיבת המכונה בכתובה

שאלה:

שלום וברכה .
האם אפשר לקדש אשה בצ'ק עצמו ?
מישהו ששמו יהודה לייב וכדומה מה כותבים בכתובה יהודה לייב או יהודה המכונה לייב כמו שכתוב ברמ"א ?

תשובה:

שלום רב,

צ'ק של עצמו זה בעצם שטר חוב של עצמו. שהרי הוא מקדש אותה בכסף של החוב, וכל עוד הכסף נשאר אצלו זה נחשב לאגיד גביה ואינה מקודשת. כך כתב הרמ"א סי' כט סעי' ו'. אולם ראה בבית שמואל שם סק"ח כיצד סייג הלכה זו.

בכתובה לא נוהגים לכתוב המכונה כמו שכותבים בגט, לכן מן הראוי כתוב יהודה לייב.