צירוף שני סוגי בצק להפרשת חלה

שאלה:

בס"ד
שלום ןברכה,
אנחנו נוהגים להפריש חלה עם ברכה לפי שיעור חזון איש (2.5 קג)
אם יש לי 2 עיסות של קילו כל אחת של קמח חיטה, ועיסה אחת של קילו של קמח כוסמין, והמטרה של כל העיסות זה להכין לחמניות.
שאלה: חייבים להפריש חלה עם ברכה או בלי ברכה?
תזכו למצוות
שבת שלום
דוד

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בשני סוגי בצקים שאתם מקפידים שלא יתערבו הם אינם מצטרפים להפרשת חלה, ולכן אדרבה תשתדלו שלא יתערבו יחד ולא יכוסו באותה מגבת, כדי שלא להכנס לספק חיוב חלה בברכה. אולם אם אתם לא מקפידה שיתערבו אפשר לצרפם ועדיף לשים את כולם באותה קערה יחד.

מקורות:

שו”ע סי’ שכו סעי’ א.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בס"ד
    יישר כח!
    ואם יש לי בצק אחד, שיש בו שיעור, אבל חצי אשתמש ללחמניות והחצי השני לרוגלך, שמרים, וכו.. (כל חצי לא מגיע לשיעור)
    מפרישים חלה? אם כן, עם ברכה? או בגלל שזה למטרות אחרות לא חל חיות להפריש חלה.
    תודה רבה
    דוד