חמץ שנמכר לגוי ברשתות השיווק

שאלה:

חמץ גמור שנמכר לגוי, ולאחר הפסח נמכר ברשת שמוכרת לבני תורה בכפוף לתעודת מכירה עדכנית של בד״ץ העד״ח שכתוב בה מפורשות ״ללא חשש חמץ שעבר עליו הפסח״, מותר בקניה ואכילה?
ואם זה אכן מותר, מדוע יש כאלו שלא סומכים ובוחרים ״להדר״ ולא לרכוש? הרי זה לא עניין של הידור – זה עניין של אסור או מותר….

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לאכול חמץ שנמכר לגוי בפסח, גם אלו ההדרים שלא למכור בעצמם חמץ ממש וזה הידור חשוב, שלא לסמוך על המכירה לענין חשש דאורייתא של בל יראה ובל ימצא, שמא המכירה אינה בלב שלם וכו', לענין הקנס דרבנן של חמץ שעבר עליו הפסח יכולים לסמוך להקל. בשנים האחרונות מתאפשר לרבים שרוצים להחמיר כחומרתו של הגר"א מוילנא שלא לאכול גם אחרי הפסח מחמץ שנמכר לגוי, מהטעם הנ"ל, אבל זו באמת חומרא שאין בה חיוב וכל אחד ינהג בזה כנטיית ליבו.