קריאת שם שלא מוזכר בתנ"ך ובמסורת ישראל

שאלה:

מפורסם בשם הגר"ח קנייבסקי שלא לקרוא שמות שאינם כתובים בתורה או שידועים לנו במסורת ישראל
אמנם לא שמעתי כלל זה מאף רב אחר ואדרבה פוק חזי וכו'
ורציתי לשאול האם ראוי לנהוג כך [גם כאשר רוצים מאוד אחרת]?

תשובה:

שלום רב,

אפשר כמובן לעשות אחרת. עיקר כוונתו למיטב הבנתי הוא שאנו ודאי לא בקיאים בשמות, ולכן כאשר השמות הם של אנשים מפורסמים שהיו מגדולי האומה משך הדורות, בפרט אם זה זה בתנ"ך או בחז"ל, ודאי שהם שמות טובים. לכן אם אתה מאוד רוצה לקרוא שם אחר ודאי זה אפשרי, אבל אין לנו את הכלים לדעת האם זה טוב או לא.