מנהג המדינה בפירוק שותפות

שאלה:

האם הולכים בשותפות כמנהג המדינה

לדוגמא שני שותפים בעסק עפ"י חוזה חוקי וכו' ויום אחד יש לשותף אחד טענות על פירוק השותפות באופן שיתכן שמדין תורה הטענות מועילות אבל מצד החוק אין לו שום הוכחה על פירוק השותפות ויש חוזה על השותפות וכו' האם יש מקום לומר שהולכים בתר מנהג המדינה וכיון שאין שום הוכחה על ביטול החוזה אז לא שייך טענות לביטול השותפות
כמובן זה שאלה לעיונא

תשובה:

שלום וברכה,

מנהג המדינה מחייב בשכירות פועלים, אבל לא בכל שותפות שיש בין שני אנשים. מלבד מקרים שכולם נוהגים ויש אומדנא שע"ד כן השתתפו.

חתימה על חוזה חוקי עדיין לא מחייב את הצדדים שלא ללכת לפי ד"ת, אא"כ מפורש בחוזה תנאים אחרים מההלכה, או שכתוב בחוזה שמתחייב לפי חוקיהם, שבזה אומרים כל תנאי שבממון קיים, ומתחייב לפי דיניהם.

בהצלחה.