מכונת גילוח מכון צומת

שאלה:

האם מכונת גילוח נטענת OneBlade פיליפס QP6520
שיש עליה הכשר של צומת יש בה בעיה לשימוש בגילוח בצוואר בלבד [סידור זקן]

תשובה:

אינני בקי במכונות לקבוע הכשר עליהן, בנוגע להכשר של מכון צומת, אחרי שקראתי את מאמרו של הרב רוזן בנושא בו הוא בעצם מפקפק בכל האיסור כך שאני לא יודע אם יש מה לסמוך, יתכן שמי שחושש יותר, לא יסמוך על מה שסמך עליו בהכשרו. באופן כללי לגבי הגרון גם יש צורך במכונה כשרה או במכונת תספורת, כפי שכתב הרמ"א בסי' קפא.

לכבודך לפני הפירסום קראתי שוב את מאמרו של הרב רוזן, ואני אומר יותר בנחישות שאין לסמוך כלל על הכשר מכון צומת במכונות גילוח מהטעם הנ"ל!