לשלוח גוי עם הגניזה

שאלה:

שלום וברכה,
האם גוי יכול לעשות גניזה אם יהודי לא עומד על גביו? הגוי לוקח את הגניזה לבד.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שאם אתה מכיר את הגוי שהוא אדם הגון ולא ישליך לאשפה חלילה אלא יקיים את ציוויך אפשר לסמוך להקל, כיון שזה לא אמור להשאר אצלו כמו מזוזה הניתנת לגוי שאסרו זאת למעט אופנים מסוימים, וכן לא מדובר באותה דרגת קדושה כמו של מזוזה. אבל אם אתה לא ממש סומך עליו, לא כדאי…

על דין נתינת מזוזה לגוי ראה כאן.