סנדק לברית – אבי האיש או אבי האשה?

שאלה:

שלום וברכה,
יש מחלוקת ביני לבין בעלי לגבי בחירת הסנדק צריכה ללדת בע"ה בן בכור ואף אחד מהאבות שלנו לא היה סנדק..הוא רוצה שאביו יהיה ואני כמובן רוצה לתת את הכבוד לאבי. אנחנו ספרדים האם יש הלכה המצווה שאב הגבר יהיה הסנדק?
ושאלה נוספת האם ערב הזוהר יום לפני הברית חייב להיות בבית הסנדק?

תשובה:

שלום וברכה

ראי כאן שכתבתי  בהרחבה שבאופן עקרוני אבי האשה קודם, אבל תמיד טוב להתפשר, למשל כשאת השם נותנים מהצד של האשה וכדומה. והעיקר לא לריב על דברים כל כך לא משמעותיים…

את הברית יצחק עושים בבית התינוק, רק כאשר זה לא מתאפשר, משום שהיולדת חלשה ואין לה כח שיהיו שם אנשים וכדומה, ניתן לעשות במקום אחר.

שיהיה בשעה טובה ותמיד שמחות!