ביזוי אוכלין – לחם בסיר ג'חנון

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שתי שאלות ברשותך בעניין ביזוי אוכלין:
1. האם לשים פרוסות לחם בתחתית סיר של ג'חנון כדי שלא ייחרך ויישרף, מותר?
2. האם לחתוך בצל ולשים בתוך קערה עם מים רותחים ליד המיטה בשביל להקל על השיעול, זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

  1. זה נראה דומה מאוד למה שאסר השו"ע בסי' קעא סעי' א להניח בשר חי על לחם אפילו כשיש בזה צורך כיון שהוא נמאס מאכילה.
  2. זה מותר, ראשית משום שזה נעשה לרפואה, ראה משנה ברורה שם ס"ק ב, ושנית משום שזה שימוש רגיל ומקובל בבצל, ראה שוב משנה ברורה שם.

יום טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יישר כח איתי,
    הרב עובדיה כתב שם (הליכות עולם ח"א עמודים שנג,ד) שאפשר להשתמש בלחם לצורך האוכל של האדם אע"פ שהוא נמאס ואין בזה ביזוי אוכלים. וכן נראה גם מדברי המשנ"ב בסימן קע"א ס"ק ד.
    בברכה, ויקטור בוחניק.