זהירות ממגידי עתידות – נורמולוגים

שאלה:

שלום.
יש לנו בעיר מישהי דתייה שבאים אליה מלא אנשים והם נותנים לה את השם שלהם ואת השם של ההורים והיא אומרת להם כל מיני דברים על העתיד או כל מיני דברים שכדאי להם לעשות כדי להצליח וכדומה.
הבנתי מאנשים שלרוב היא אומרת דברים נכונים ובאים אליה גם מרחוק.
כל זה נעשה רק לפי השם ולא לפי קריאה בקלפים או בכוס קפה.
האם מותר ללכת אליה? האם זה נחשב נורמולוגיה? מה דעת הרב בעניין?

תשובה:

חלילה וחס זו סתם נוכלות. בתורה נאמר תמים תהיה עם ה' אלוקיך שלא תדרוש אחר העתידות. אם היא צודקת זה כוחות הטומאה, ואם היא לא צודקת [סביר כך… מה שלרוב היא אומרת אמת זה בגלל שב80% מהדברים ניתן לומר אמת די משכנעת… "תהיה לך שנה טובה בפרנסה אף שבהחלט תחווה מעט עליות ומורדות" זה משפט שאני מוכן לומר לכולם…] ודאי אין מה ללכת. תתרחקי מהדברים האלו!

בשורות טובות.