האם מכירת החמץ שאמא עשתה כללה גם מכירה של החמץ שלי?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם מכירת החמץ שאמא שלי עשתה, כללה גם מכירת החמץ שלי?
אם היא לא כללה גם את שלי, האם מותר לי לאכול את החמץ ששמרתי?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

אם לא בקשת ממנה שתמכור עבורך את החמץ שלך, המכירה שלה לא כוללת את מה שייך לך. אדם אינו יכול למכור עבור אחרים את החמץ אלא אם הם ביקשו ממנו. (אמנם יש שדנו אם שייך למכור עבור אחרים מדין זכין. אבל זה רק כאשר היא התכוונה לזכות עבורך ולמכור גם את החמץ שלך.

לכן, לכאורה אסור לך לאכול את החמץ שנשאר אצלך עד שלפחות נדע אם מסיבה כלשהי זה בכל זאת החמץ שלך נמכר כדין.