שקר באיסוף כספים

שאלה:

בסד
אברך נקלע לקשיים כלכליים והוא מעוניין לצאת לחו"ל לבקש את עזרת אחינו שבגולה, והוא מתבייש להגיד שזה עבורו, וגם נראה לו יותר מצליח אם יגיד שהוא אוסף כסף עבור משפחה נצרכת, כמובן שלא יגיד שום דבר שקר בעניין ולא יראה שום רמאות כלל.
רק לא יגלה שהוא קשור לעניין.

האם יש בזה איסור, או לא, אם אפשר להביא מקור, ( כמדומני שיש בהלכות דיינים פ"ת שדן כעין זה, אולם נ"ל שיש לחלק, )

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה כל בעיה בענין. איזה חיוב יש לומר שהוא המשפחה הנצרכת? אין לזה כל קשר עם שיקוליו של התורם.