אבילות לאחר המועד

שאלה:

שלום וברכה
אדם נפטר ונקבר בחול המועד.האבלים מתחילים לשבת במוצאי החג .מתי יש לערוך את הסעודה מיום הפטירה כמו יום השלושים או בסוף השבעה למשל במקרה המדובר ביום חמישי הקרוב כאשר הנפטר נקבר בחול המועד?אשמח לדעת אם יש חילוק בין עדות המזרח ואשכנז
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שאין לעשות את הסעודה באמצע השבעה אלא לאחריה. בימי השבעה מתרכזים בעצם האבלות ולא יוצאים מהבית וכו', ככל דיני השבעה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    אני זה ששאל את השאלה לאחר בירור דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בחזו"ע אבילות חלק ג עמוד ק"מ בהערות ד"ה ונראה
    שצריך לעשות את הסעודה בתוך השבעה ביום השביעי מהקבורה