פיתות בפסח

שאלה:

האם ניתן להכין מצות לליל הסדר באופן הבא:

קמח מצה שמורה, ללוש עם מים ולהכין פיתות

ב. אם התשובה היא כן: האם מותר להוסיף מעט סוכר לעיסה? מלח? חתיכות בצל?

ג. האם יש שיקול שמאחר ועיסה כזו אינה יכולה להחמיץ, אינה יכולה להיות מצה?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשר לצאת ידי חובה במצות כאלו כיון שאינו בא לידי חימוץ. כמו כן במצה של ליל הסדר אסור שיהיה שום תבלין ותוספות. אבל סתם להכין כאלו פיתות בפסח – מותר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כוח,

    אם אוכלים קמח מצה שמורה (מצה טחונה) מברכים המוציא ויוצאים בליל הסדר יד"ח

    אז מה לי אם עשה ממנה עיסה ואפאה, הרי בסה"כ החזירה למצבה הקודם, דלכאורא ל"ה כמצת אורז דפסול, דלא יכול להחמיץ מעיקרו, משא"כ הכא דהוי כבר מצה כשרה

  2. מחילה, כבוד מורי ורבי

    ידוע לי דבעינן טעם מצה, אך פיתות אלו אינן ב"מ מזונות (מצה עשירה) אלא לחם ממש, עם רק מעט מתיקות האם שייך לדון דכשם שבשבת מברכים המוציא על פת עם מעט סוכר, כך בפסח שפיר הוי טעם מצה, דהרי ברכתו המוציא

    ושמא החסרון במעט המתיקות הוא דבכ"ז ל"ה לחם עוני, למרות שלא נחשב מצה עשירה

    מחילה מכת"ר