הקדמת אזכרה

שאלה:

שאלה לגבי הקדמת אזכרה:
תאריך פטירת אבי הוא ד' באייר.
בד"כ זה יוצא על ערב/יום הזיכרון לחללי צה"ל או על ערב/יום העצמאות, ולכן, אחרי התייעצויות, גם בפורום זה, קבענו לעצמנו נוהג להקדים את האזכרה ביום או יומיים ולקיים אותה (כמעט באופן קבוע) בערב יום הזיכרון. עולים לבית העלמין אחה"צ ומשם נוסעים לבית הכנסת לקיים את האזכרה אחרי תפילות מנחה וערבית.
מאחר שאני ואחיותיי מגיעים לאזכרה מערים אחרות יוצא שקיום האזכרה בערב יום הזיכרון (שכבר ככה הקדמנו ביום או יומיים), עדיין גורם לנו באופן קבוע לוותר על טקסים ואירועים של יום הזיכרון, שכן היינו מעדיפים להשתתף בהם, מאחר שהאזכרה מסתיימת בסביבות 20:00 (שעת הצפירה ותחילת הטקסים) וכך יוצא שאנחנו לא מספיקים להגיע לטקסים.
שאלתי היא האם ניתן להקדים את האזכרה ביום נוסף, כך שתתקיים באופן קבוע ביום שלפני ערב יום הזיכרון וכך היא לא "תתנגש" עם אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות?
השנה, במידה והדבר אפשרי ונקדים ביום נוסף, האזכרה תתקיים בא' באייר (אחה"צ – בית עלמין, ערב – בית כנסת).
אשמח לתשובותיכם בהקדם.
תודה מראש.

תשובה:

בא' באייר לא עולים לקברים כיון שזה ראש חודש, לאחר מכן, אם בלאו הכי הקדמתם, אין הבדל בין יום זה לאחר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תשובתך.
    אם כך, האם ניתן להקדים את האזכרה ביום אחד נוסף, כלומר לקיים אותה ב-ל' בניסן במקום ד' באייר?
    מאחר ש…
    א' באייר – ראש חודש
    ב' באייר – ערב יום הזיכרון
    ג' באייר – יום הזיכרון וערב יום העצמאות
    ד' באייר – יום העצמאות