המאחר לתפילת ערבית

שאלה:

שלום!
אם אני מאחר לערבית, ומגיע למשל כשהם בק"ש, מה עדיף:
א. להריץ את התפילה כדי להספיק להתחיל איתם עמידה (ולכוון ככל היכולת, וכמובן בפסוק שמע ישראל).
ב. לחכות עד שיתחילו עמידה ולהתחיל איתם ואח"כ להשלים, ובכך אפסיד סמיכת גאולה לתפילה.
ג. לדלג על המעריב ערבים ואהבת עולם ולהתחיל משמע ישראל. (הבנתי שבמצב כזה אני לא יכול אח"כ לברך המעריב ערבים ואהבת עולם).
– אני לא יכול להתחיל מהמעריב ערבים ולהתחיל כשהם באמצע עמידה כי אז לא אפסיק לסיים לפני שיגיעו לקדיש, וראיתי בסימן ק"ט שלמאחר אסור להתחיל אם לא יספיק ליש"ר. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

נתחיל בסוף… האופציה השלישית כלל לא קיימת, לא מפסידים ברכות קריאת שמע לצורך תפילה במנין. להריץ את התפילה באופן שמונע ממך להתפלל באופן ראי גם לא טוב. כאשר אין לך מנין אחר אחר כך או שזה טורח רב, תעשה את האופציה השניה, אבל שוב זה דיעבד, הטוב ביותר לבוא בזמן או להמתין למנין אחר.