האם מותר לעשות דברים פשוטים לפני תפילה שחרית

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
הבנתי שאסור לעשות שום דבר לפני תפילה שחרית
רציתי לשאול במקרה שלאדם יש מניין קבוע יהיה מותר לו לעשות דברים פשוטים בבית שלא מצריכים מאמץ שהם למען האדם כמו לפרוט כסף וכו כי שמעתי שאומרים שאסור לאדם לעשות שום דבר לפני התפילה

והאם מותר לפרוט כסף סתם דוגמא שהצטבר מקופת לצדקה משקלים לשטר כדי להביא את זה אחרי תפילה בערב לצדקה או שאין בזה בעיה

תשובה:

שלום וברכה

צרכי מצוה, או דברים שנעשים בדרך ארעי כמו סידור המיטה הכנסת בגדים ממוינים לכביסה או השלכת האשפה וכדומה אין בהם איסור. ראה פאר הדור ח”ב עמ’ ריג, שו”ת רבבות אפרים ח”א סי’ סב, והליכות שלמה פרק ב אות ה. ולכן נראה שגם פריטת הכסף אין בה איסור.