דין יוצא לדרך בעונה בינונית לחומרא

שאלה:

מה הדין ביוצא לדרך כאשר העונה הינה ביום ל"א לראייתה ולא בתאריך החודש. השואל הינו אברך ליטאי סטנדרטי

תשובה:

לא מצאתי בזה דבר מפורש, לגבי עונת אור זרוע הובא בפוסקים להקל, אולם לגבי עונת ל"א יש סברא להחמיר כיון שנשים שלנו שאין להם שבעה קבועה ביום לראות דנו לומר שלכל הדעות אסור לשמש ביוצא לדרך, ולפי שלא התירו אלא בעונה הסמוכה לוסתה ולא בשעת הוסת ממש, ונשים שלנו כל העונה נחשבת להן כשעת הוסת ממש, לכן נראה שיש יותר להחמיר אבל אינני יודע להכריע, כיון שכדבריך עיקר עונה בינונית היא ביום ל' ויום ל"א הוא רק לחומרא.

בבדי השלחן תחילת סי' קפט הביא שבשעת הדחק ניתן להקל שלא לחוש לדעה זו של ל"א, ולדבריו ביוצא לדרך ודאי אפשר להקל.