שירים במימונה

שאלה:

האם מותר לשמוע עכשיו במוצאי שבת שירים ( לא מרוקאים ) ????

תשובה:

שבוע טוב,

מוצאי שבת זה הוא ספירת העומר כמובן, ואסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר, בין אם אתם לא מרוקאים, ובין אם כן, אני לא רואה סיבה שלמרוקאים יהיה מותר. אלו ששומעים מוזיקה במימונה, אני לא יודע מה הטעם, ואפשר שהם שמרו על 33 יום מר"ח אייר עד ג' סיון, ראה משנה ברורה סי' תצג ס"ק טו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב.
    ידוע כי חופשת בין הזמנים נמשכת עד ר"ח אייר ובתקופת הזו חרדים עושים "על האש", שמחים ורוקדים.
    במיוחד בערב יום הזכרון לשואה שיוצא בתקופה זו.
    כיצד זה מתיישב עם דיני ספירת העומר?
    כאשר מנהג המימונה היה נהוג מזמנם של גדולי ישראל חכמי מרוקו שבודאי היה ידוע להם דיני האבלות.

  2. חלילה וחס אינני מכיר בני ישיבה שרוקדים ושומעים מוזיקה בבין הזמנים בימי הספירה… שירה בפה מותרת. אני מניח שגם במימונה נשמרו המנהגים.