תוקפו של גיור רפורמי

שאלה:

בסד
שלום הרב
בבקשה לא לפרסם את השאלה
הכרתי אדם בקהילה (יהודי אך רחוק מהדת) שאשתו עברה גיור רפורמי האם ילדיו נחשבים כיהודים. מה עלי להמליץ לו? הוא יעשה עלייה לארץ עוד שנה.

תשובה:

שלום רב,

ילדיו אינם נחשבים כיהודים, וזאת משני סיבות. האחד הגיור שלה לא כלל קבלת מצוות, וממילא הגיור לא תופס כלל, ובנוף הטבילה צריכה להיות לפני שלשה אנשים הכשרים לעדות, וזאת אין בנמצא בקהילה הרפורמית. כלומר, האישה היא גויה ודאית לכל דבר, וממילא ילדיה גם הם גויים כמוה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הרב כתב "ובנוסף הטבילה צריכה להיות לפני שלשה אנשים הכשרים לעדות"ף
    האם העדים הם גברים? כלומר בכהי גוונא מותר להסתכל על אישה?

  2. הדיינים נכנסים למקווה לאחר שהאשה במים, ויש עליה יריעה של קנים צפה שיש בה חור להוצאת הראש בלבד, היא טובלת ועולה עם הראש מהחור והם יוצאים, כך שאינם רואים אלא את ראשה בלבד.