ברכה על לחם מבושל

שאלה:

שלום רב רציתי לדעת הבנתי עם לחם מבושל רק אם יש כזית זה המוציא השאלה היא איך אני יודע עם בתערובת יש כזית לחם איך מודדים את זה האם ביחס לתערובת או לפני ששופכים לתערובת עם יש כזית? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

הקובע אינו בתערובת! גם אם יש בתערובת 10 כזיתים זה לא המוציא, אא"כ בחתיכת לחם המבושלת בפני עצמה יש כזית, כלומר לא פוררת את זה אלא בישלת חתיכת לחם שהיא כזית. ראה שו"ע סי' קסח סעי' י ומשנה ברורה שם.