התקדשה בחנות לפני שני עדים שאולי הם פסולים

שאלה:

שלום כבוד הרב. היה לי בעבר בן זוג 7 שנים ונכנסה בי רוח שטות ורציתי שיקדש אותי. נכנסנו לחנות בלי להכיר את האנשים ששימשו עדים. העדים הם בעל החנות חובש כיפה וקרוב משפחה רחוק שלו. בזמנו לא ידעתי שעדים צריכים להיות כשרים וכשרציתי לסיים את הקשר התקשרתי לבעל החנות לברר עד כמה הם כשרים .בעל החנות שומר שבת אבל מדליק לשני ילדיו הנכים טלויזיה בשבת כדי שלא ישעמם להם והשני עם נפש חולה שאם צריך להירגע הוא נוסע לים כי הוא עצבני מאוד וחי על כדורים. לאור המצב האם אני צריכה גט לחומרה או שהעדים פסולים.

תשובה:

שלום רב,

הנושא חייב בדיקה רצינית אני לא יכול לקבוע האם את זקוקה לגט לחומרא, או גט מעיקר הדין!! וכלל הנראה את זקוקה לגט מעיקר הדין. לא פשוט לפסול כך עדים, יש גם כלל ש"אין אדם משים עצמו רשע". כלומר, לאדם אין אפשרות לפסול את עצמו. לכן ההוא שטוען שהוא מדליק טלוויזיה ככל הנראה אינו פסול. והשני שאת אומרת שהוא חולה נפש וחי על כדורים ולפעמים כאשר הוא בהתקף נוסע לים בשבת, יתכן שגם הוא לא פסול. יש כלל "עתים חלים עתים שוטה" כאשר הוא אינו בהתקף הוא כשר. ומעבר לזה, צריכים לבדוק היטב את הנסיבות כלל לא ברור שהוא פסול. לכן ודאי שצריך לבקש ממנו גט, ואם יש קושי בנושא, תפני אלינו ואנסה לסייע. אבל להשאיר את המצב כך, זה ממש אסור. הנושא כלל לא פשוט.