האם להתגרש?

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
האם יש ענין לאדם לא להתגרש מאחר וזה זיווג ראשון ולהשאר עם אשה שלא אוהבת אבל מקיימת את המינימום לשלום בית :תשמיש אחד לשבוע שבועיים (ללא נשיקות שיחה וכל הדברים שהיו בתחילת הקשר בשנה הראשונה) בפרט שיש לזוג ילד קטן? או שצריכים להתגרש . במילים אחרות האם מבחינת הלכה מותר לו להשאר עם אותה אשה אם יש תשמיש אבל אין אהבה בבית ואין רצון לטיפול זוגי והאם בכלל הוא יזכה לא לראות פני גהנום כי יש לו צער מהאשה וזה דין אשה רעה .?

תשובה:

מועדים לשמחה,

כמובן שאין חובה להתגרש, אבל אם הוא רוצה להתגרש הוא יכול. המצב הנוכחי לא תקין לחלוטין. גם הילד יגדל בבית שלא מתנהל כראוי. ברור שחייבים ללכת לייעוץ או לטיפול זוגי ולא לסחוב את השנים כמו שהם כרגע, שאין אהבה ולהיפך, נראה שיש גם שנאה. ואם האישה מסרבת לשתף פעולה עם כל יעוץ או טיפול זוגי, כדאי שתתייעץ אתה עם איש מקצוע כיצד להביא אותה לזה.

הרבה הצלחה