קטן להוציא אישה בקידוש והבדלה

שאלה:

האם קטן יכול להוציא אישה יד"ח בקדוש והבדלה?

תשובה:

שלום וברכה,

קטן ודאי אינו יכול להוציא אשה כיון שהיא חייבת מדאורייתא והוא רק מדרבנן, וראה כאן לגבי בעל המוציא את אשתו כאשר הוא כבר יצא מדאורייתא, וראה כאן שיש שדנו שאולי גם אינו יכול להוציא קטנים אחרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום. ומה הדין כשבבית יש אשה ובנה שהגיע לחינוך לגבי הבדלה כלפי הבן? האם הבן יוצא ידי חובת הבדלה מדין חינוך כששומע מאמו? הלא היא ספק האם חייבת בהבדלה. האם צריך שהבן ישמע הבדלה מבר חיובא ודאי?