פח האשפה של הבנין בפסח

שאלה:

האם פח אשפה של בניין משותף שלא הוכשר לפסח- יש בעיה להשתמש בו בפסח כרגיל?

האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

להשתמש בו זו לא הבעיה, הנקודה היא אחרת, שאם יש בו חמץ צריך לבער אותו, כל שיש ספק שמא החמץ ראוי למאכל כלב [סתם פירורים מאוסים שאינם כזית זה כלום]. כל חמץ שנמצא ברכוש המשותף בבנין הוא באחריות כל הדיירים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה מופקר ומבוטל …ולא נגיש ואדם אף לא רוצה לזכות בכך. וכי גם ברחוב אני אחראי על חמץ. ובכלל אין לנו קניין בפח אלא זכות שימוש
    גוט מועד