נטל ידיים כדי לאכול כמות שאינה מחייבת ברכה ואח"כ נמלך ורוצה לאכול עוד

שאלה:

מה הדין לאדם שנטל ידיים בלי ברכה על מנת לאכול כזית אבל בתוך הסעודה התחרט ורוצה לאכול כביצה?
ליטול שוב עם ברכה?

תשובה:

שלום רב,

לגבי כזית, כידוע שיש דעות שנוטלים עם ברכה, אבל גם לשיטתם שאלתך קיימת אם כוונתו היתה לפחות מכזית. מסברא נראה פשוט שיש לברך שהרי עתה הוא אוכל בכמות כזו המחייבת נטילה גמורה. וראה עוד בשערי תשובה סי' קסז ס"ק יג בשם הברכי יוסף.