שיעור רביעית לארבע כוסות

שאלה:

כמה מיליליטר זה רביעית?

תשובה:

שלום וברכה

לדעת רבי חיים נאה – 86 סמ"ק ולדעת החזון איש 150 סמ"ק, כדאי להקפיד לפחות בכוס ראשון על שיעור חזון איש, ומי שיכול נהגו להחמיר כך בכל הכוסות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סמ"ק זה מיליליטר?
    נניח אני מודד בבקבוק של תינוק עם הקווים של המיליליטר, בכמה מיליליטר מדובר? (נניח כוס חד פעמית יכולה להכיל נניח 180 מיליליטר לדעתי)

  2. והבנתי גם- שאם יש כוס, אני חייב למלא את כולה. כלומר: גם אם יש רבעית אני צריך שהכוס לא תהיה חצי נניח או ריקה במקצת אלא מלאה. למרות שזה מכיל רבעית. ומי שקשה לו- לדאוג לכוס קטנה שמכילה מעט יותר מרבעית ואז ימלא את כל הכוס, אבל שוב- שאסור (או שלא רצוי?) שהכוס תהיה ריקה במקצת- אלא מלאה, למרות שבפועל כבר יש רבעית בכוס.
    רציתי לדעת- האם לדעת השו"ע זה מעכב, כלומר זה משהו שהוא חובה מעיקר הדין או הידור וכד'?